Sex under menstruation

Menstruation gör det inte omöjligt eller speciellt komplicerat att ha sex under menscyckeln men det finns vissa saker man bör tänka på i förhand.

Eftersom vaginan är mer fuktig under menscyckeln än i vanliga fall så är det många kvinnor och män som föredrar vaginal sex under den perioden.

En annan anledning till att många kvinnor gillar att ha sex under denna period är deras att deras östrogen nivå ökar. Dessutom minskar det bi- effekter som mens kan medföra som till exempel menskrampar. Det är viktigt att veta att man fortfarande kan bli gravid även när man har sin mens.

Varierande uppfattningar

Vissa kvinnor har inte lust att ha sex medan de har sin mens men det kan även hända att deras partner inte vill. Detta kan vara på grund av räddslan av blod eftersom det påminner folk generellt om smärta och olyckshändelser eller något negativt.

Sex och menstruation

Många känner motvilja och antipati medan andra accepterar att det är en naturlig process, en vardaglig händelse inom kvinnors liv och tillhör kvinnlighet.

I vissa fall kan några kvinnor känna en räddsla i samband med samlag under mens eftersom de är osäkra om deras partners inställning för det, eller för att de själva helt enkelt inte känner sig bekväma med det. Det finns många fall då kvinnor med större nöje föredrar ensamhet, eller på grund av spirituella eller av religiösa skäl, kanske till och med på grund av traditon inte föredrar att ha sex under denna tid.

Bland män finns det även vissa som inte kan bortse ifrån blod lukten som mens medför och inte har lust för samlag.

Sträva efter trygghet

På grund av blodet som är medfört av mens kan samlag vara ganska riskabelt eftersom det finns en större chans att få sjukdomar som sprider sig igenom blod så som HIV eller Hepatitis. Säker och skyddad sex är alltid viktig men i detta fallet borde det vara högst prioriterat. Det är inte utan skäl man knappast ser gratis sex filmer med kvinnor som har sin mens.

Därför rekommenderar vi framför allt att använda kondom under samlag vid menstruationsperioden då det skyddar ifrån graviditet och olika könssjukdomar. Detta är tyvärr inte ett 100% säkert skydd men det är den mest säkraste metoden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s